Hoe hou ik mijn vakantiemood langer vast

Tatoeage verwijderen - Carbon Peeling - Gelpolish - Manicure - Harderwijk

Hoe hou ik mijn vakantiemood langer vast. Het is voor mij alweer even geleden dat ik mijn vakantie vierde. Ik vertrok afgelopen mei naar het altijd mooie Italie. In mijn eentje nog wel …

Mijn vakantiebelevissen

Om een aantal weken met de auto te gaan reizen in mijn eentje had ik vooraf nooit gedacht maar wat een waanzinnige reis heb ik gehad. De locaties waren gepland en ik vertrok half mei naar het Comomeer. De heenreis was al een feestje, zie je mij al gaan; kratje met lekkers op de stoel naast mij, oortjes met heerlijke meezingmuziek en een goed humeur. Hoe de kleine dingen dan ineens opvallen zoals ik kon stoppen wanneer ik het wilde, alweer een korte plaspauze nemen of vals zingen omdat het kan.

Ik volgde trouw mijn navigatie en ik kwam op een waanzinnige bergpas terecht die mij naar het Comomeer leidde. Wat een avontuur met wel meer dan 100 haarspeldbochten. Waanzinnig!!

Na een week diverse mooie plaatsen te hebben bezocht (check Instagram maar eens met gave vakantiereels) vertrok ik richting Toscane. Extra genieten want mijn dochter vloog naar Pisa waar ze bij me aansloot en we samen Toscane hebben gezien en na een ruime week weer naar huis reden. We zaten samen in een heerlijke vakantiemood.

Go with the flow

Ik schreef halverwege op een notitieblok: hoe hou ik mijn vakantiemood langer vast, wat moet ik doen om thuis ook zo fijn met de flow mee te gaan?

Tijdens mijn vakantie stond ik vaker even stil bij wat ik wil en waar ik zin in had. Na een paar dagen plaatsen bezoeken was ik het zat. Toen vond ik een de mooiste botanische tuin die ik ooit zag. De dag daarna reed ik naar een stil klooster waar je enkel de wind hoorde en waar ik zelfs schrok van de torenklok die ineens ging luiden.

Dát was het toverwoord – go with the flow – Doen wat me blij maakt, even stil staan en voelen, waar heb ik nu behoefte aan. Ik maakte mij minder druk om wat er om mij heen gebeurde, laat soms de controle los. Zo bleef ik langer in de vakantiemood en eerlijk gezegd zit ik daar nog steeds in. Ik merk het als de controle het overneemt, de onrust komt weer tevoorschijn. Totaal onnodig trouwens 😉

Thuis gaan we vaak weer hollen en vliegen maar waarom …. geef jezelf ook eens een beetje meer tijd, geniet ook van mooie nagels thuis of geef je huid een verfrissende Carbon Peeling.