Hoe krijg ik stevige nagels?

Hoe krijg ik stevige nagels? Ik neem je stap voor stap mee naar mooie en stevige nagels.

Stevige nagels – stap 1

We starten bij de basis. Als we jouw nagels eens vergelijken met een huis bouwen. Een huis wordt gebouwd op een fundering, de basis waar alle vloeren, muren etc op worden gestapeld. Dit moet natuurlijk gedegen en sterk zijn. Als er scheuren zijn of er brokken van die basis vallen dan zal het huis in de loop der jaren ook verzakken of scheef komen te staan met alle gevolgen van dien.

Verzorg je nagels altijd met een goed product. Optimale handverzorging is ca 5x per dag je handen inmasseren met handlotion. Lijkt heel veel maar kijk eens hoeveel je handen doen. Droge handen, gescheurde/gespleten nagels, soms zelfs kloofjes. Allemaal niet nodig als jij je handen goed verzorgd dus een goede basis geeft. In de winter heb je ook meer verzorging nodig dan in de zomer.

Masseer je handen goed in met een verzorgende handlotion en/of nagelriemolie

(verkrijgbaar in de studio)

Stevige nagels – stap 2

Zorg dat je nagels goed van vorm zijn. Ik zie heel vaak dat er puntjes van de nagel continue in de huid prikken met als gevolg harde eeltachtige plekjes op de vingertop.

Ook adviseer ik om vooral geen nagelknippertje te gebruiken, zeker niet als je al gespleten droge nagels hebt, daar maak je het alleen maar erger mee. Met een knijpertje zet je de nagel onder druk en voor je het weet is er weer een extra scheurtje bij.

Ik kan mij goed voorstellen dat je totaal geen idee hebt hoe je dit allemaal moet doen. Plan dan eens een fijne manicurebehandeling in en ik ga je helpen. We zorgen dat de basis helemaal goed is en jij thuis verder kunt gaan met het verzorgen van je handen.

Stevige nagels – stap 3

Ik wil het kort hebben over nagelverharder – heel leuk voor tijdelijk. Nagels voelen harder aan maar breken dan ook weer heel makkelijk. Het is een beetje een pleister op de wonden. Wil jij nu echt mooie nagels plan dan een behandeling gelpolish in. Dan heb je ca 3 weken plezier van mooie nagels in een neutrale of juist een hele leuke kleur. Wat extra leuk is dat jij dan thuis alleen nog maar hoeft te verzorgen en genieten. Ik zorg dat je nagels elke behandeling weer goed in vorm zijn, je nagelriemen weer netjes los en natuurlijk weer met een frisse gelpolish (gellak).

Bij by Willeke is maatwerk mogelijk, ben je nagelbijter of heb je hele zwakke nagels – ik kijk met je mee en geef je advies en/of behandelplan. Er is zoveel mogelijk om weer stevige nagels te krijgen. Neem even contact met mij op.