Wat bedoel je met holistisch?

Tatoeage verwijderen - Carbon Peeling - Gelpolish - Manicure - Harderwijk

Wat bedoel je met holistisch?

Bij holistisch wordt ervan uit gegaan dat lichaam en geest 1 geheel zijn en nauw met elkaar verbonden. Je bent in balans als je emotioneel en lichamelijk op elkaar afgestemd bent. Je straalt en je voelt je beter in je vel en hebt nauwelijks tot geen klachten.

Holistische benadering bij by Willeke

Ik zie regelmatig dames met een zwakke nagel zoals gespleten en gerafelde nagels. Of een nagel die snel breekt of heel dun is. Dit kan diverse oorzaken hebben. De makkelijkste oplossing lijkt de slechte handverzorging met de verkeerde producten. Maar als we een stapje verder kijken kan o.a. diabetes ook van invloed zijn op de kwaliteit van jouw nagels. Of als je een chemokuur hebt ondergaan kun je dit ook in de nagels terug zien. Een lichaam heeft veel vocht nodig, dus als jij een slechte (water) drinker bent dan drogen de nagels sneller uit met als gevolg splijting. Voldoende water of thee is zo belangrijk voor het lichaam. Er zijn zelfs vitamine supplementen gemaakt die de kwaliteit van het haar en nagels verbeteren.

Zorg jij goed voor jezelf, met de juiste voeding, vocht en balans dan zul je al snel verbetering zien in jouw nagels. Dan hoef ik het nog niet eens te hebben over wat stress en slecht slapen met een lichaam doet, dat kun je vast al bedenken.

Zo ook bij laserbehandelingen, de laser breekt de inktdeeltjes van de tattoo af en het lichaam zorgt dat dit opgeruimd wordt (en dus verdwijnt). Veel water drinken en gezond leven kan dit proces versnellen.

wat bedoel je met holistisch

Hoe ben je holistisch in balans?

  • Eet gezond zonder al te veel (chemische) toevoegingen. Laat de zakjes en pakjes achterwege en kies voor vers.
  • Slaap voldoende, geef je lichaam de rust die het nodig heeft.
  • Zorg dat je ademhaling rustig en vanuit de buik komt. Een hele diepe teug adem (hehhehhhhhhhhh) brengt je al snel rustiger in je hoofd.
  • Krop je emoties en gevoelens niet op, praat er over of schrijf het op.
  • Neem elke dag een momentje voor jezelf waar je niet gestoord kan worden, het liefst op een plek zonder al te veel prikkels.
  • Zeg wat vaker nee tegen een ander en ja tegen jezelf
  • Beweeg, dans, ook al is het maar een kleine wandeling of gebruik vaker de trap.
  • Doe wat je energie geeft, in je werk, hobby’s en je vrije tijd. Volg eens een leuke cursus.

Hoe zie je de holistische benadering terug in de behandelingen?

Direct na binnenkomst in de ontvangstruimte schenk ik een lekker glas water of kopje thee voor je in. Voel ondertussen even hoe het met je gaat en waar je behoefte aan hebt. Je maakt een keuze uit het belevingsmenu en we gaan naar de behandelruimte.

In het belevingsmenu krijg je de keuze of je zelf een kleur voor je nagels kiest of dat je die keus aan mij geeft. Wil je tijdens de behandeling in gesprek over een bepaald onderwerp of gewoon even niks en kies je voor een stiltebehandeling. Er zijn diverse keuzemogelijkheden.

Ga vol energie mét mooie nagels en verzorgde handen de deur weer uit. Echt een momentje voor jezelf. Je bent welkom om eens een behandeling te ervaren, even tijd voor jezelf met een zalige behandeling voor je handen en nagels.