Zorg voor jezelf

Tatoeage verwijderen - Carbon Peeling - Gelpolish - Manicure - Harderwijk

Als beautycoach ben ik altijd bezig met het helpen van anderen om zich goed te voelen. Maar soms is het belangrijk om de focus te verleggen naar jezelf. We zijn allemaal zo druk bezig met ons werk, onze relaties en onze verplichtingen, dat we soms vergeten om goed voor onszelf te zorgen.

Dit is waarom het zo belangrijk is om tijd vrij te maken voor zelfzorg. Dit kan betekenen dat je een dagje vrij neemt van je werk om te ontspannen, of dat je jezelf trakteert op een dagje in de spa. Wat het ook is, zorg ervoor dat je regelmatig tijd vrijmaakt om te ontspannen en te genieten van de dingen die je graag doet.

Wat is zelfzorg?

Maar zelfzorg is meer dan alleen ontspanning. Het gaat ook om gezond eten, genoeg bewegen en goed voor je geest zorgen. Het kan bijvoorbeeld helpen om een dagelijkse meditatie of mindfulness oefening in te bouwen in je routine. Zelf gebruik ik dagelijks de apps Meditation Moments of Deeprelax, waarin je wordt begeleidt met een fijne muziek of een rustige stem.

Daarnaast is het belangrijk om te kijken naar je slaapritme. Slaap is zo belangrijk voor onze algehele gezondheid en welzijn. Probeer regelmatig te slapen en een routine te creëren die je helpt om beter te slapen. Dit kan betekenen dat je een uur voordat je gaat slapen geen schermen meer gebruikt, of dat je een ontspannend bad neemt voordat je gaat slapen. Ik ga elke avond even naar buiten om de frisse buitenlucht in te ademen en te staren naar de sterren.

Tot slot wil ik benadrukken dat zelfzorg geen luxe is, maar een noodzaak. Als we niet goed voor onszelf zorgen, kunnen we uiteindelijk niet goed voor anderen zorgen. Dus neem de tijd om goed voor jezelf te zorgen en maak zelfzorg een prioriteit in je leven. Begin klein, het kan al een kopje thee in het zonnetje zijn of een wandeling in de natuur. En als je durft, ga lekker een hele dag/weekend/week met jezelf op pad en geniet.

Mijn behandelingen zijn er op gericht om even een momentje me-time te hebben in een rustige omgeving. Of het nu om mooie nagels gaat of een goed gesprek, ik sta klaar om je te helpen bij het creëren van een gezondere en gelukkigere levensstijl. Plan je afspraak gelijk in want ik gun het jou ook.